Връзката ви е по течението. Постепенно започват да се появяват проблеми, различия, причини за спор.

Започнали сте да правите секс по-рядко. Намирате си поводи за заяждане. Изваждате стари кирливи ризи, които вмятате в актуалния скандал. На партньора ви му идват като гръм от ясно небе нещата, които помните. Чуди се защо сте толкова злопаметна.

Той от своя страна неглижира онова, което имате да му кажете. Иронизира забележките ви.

7 признака на емоционалната изневяра

Изобщо, попаднали сте в някакъв омагьосан кръг и въобще не си давате сметка как се наранявате.

Вие сте се отдалечили емоционално един от друг. Кои са признаците за това?

Унижавате го

Започнали сте да се изпускате пред хора за негови кофти постъпки или интимни подробности, които би трябвало да си останат само между вас. Унижавате го дори когато сте само двамата. Намирате начин да го уязвите. Искате да му докажете колко не е прав в дадена ситуация. Помнете, че потъпквате егото му. Щом нямате угризения, значи вероятно чувствата ви са охладнели.

Пренасяте външния стрес във връзката си

Стрес винаги има – в работата, в ежедневието, в общуването с хората. Не го пренасяйте върху връзката си, защото това може да се окаже пагубно. Не сравнявайте, не натяквайте, не мрънкайте. Ако сте започнали да го правите, то е защото сте се отдалечили емоционално под влияние на външните стресови фактори.

Отнасяте се с него сякаш ви е дете

Вярно е, че много мъже се държат като непораснали деца. Приемете този факт вместо да ги ругаете и възпитавате. Ако искате да ги отблъснете, продължавайте да се държите като тяхна майка.

Никога не успявате да се откъснете от социалната мрежа в негово присъствие

Обидно е за партньора ви, ако непрекъснато социалната мрежа, приятелките, колежките са по-важни. Пишете си с тях, смеете се, разглеждате си снимки, а той стои и гледа в една точка.

Мислите, че той ще бъде до вас завинаги

Ако сте приели партньора си за даденост и сте си позволили да злоупотребявате с личността му, лъжете се, че това ще продължи вечно.

Емоционални знаци, че половинката ви изневерява

Още по темата

Всеки човек си има праг на търпимост и лошото отношение може да доведе до край на връзката. Преценете дали това искате или просто изпускате нервите си без да осъзнавате.

Винаги съсипвате секса

Намирате начин да потиснете либидото на партньора си. Дали с приказки, дали с мрънкане, жестове, дърпане, някак успявате да откажете партньора си от секс.

Не празнувате малките му победи

Емоционално отдалечени сте един от друг, ако не се интересувате от успехите и победите на другия. Забравяте да го поздравите, не празнувате тези малки, но важни събития.

Не си правите труда да спорите вече

Толкова сте се отдалечили, че дори не намирате смисъл в това да спорите помежду си. Сериозен сигнал, който може да подсказва и за изстинали чувства, не просто за отдалечаване.