Интимно

Защо женените двойки постепенно спират с френските целувки

При повечето партньори се случва

17.03.2018г. / 13 05ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Френската целувка е страстна, възпламеняваща, емоционална. Сърцето бие все по-силно, когато целувката трае по-дълго.

Всяка целувка има своето значение. Някои са приятелски, други са изпълнени с обич и грижа, но френската целувка е специална. В нея има много страст. Характерна е за началото на всяка връзка без изключение.

Разпалващи страстта техники за целуване

Но след години брачните двойки спират да се целуват по френски. Защо?

Някои проучвания по темата отговарят на този въпрос.

Отнема време

Когато една млада двойка тепърва се опознава, френската целувка е винаги съпътстващ участник в интимните ласки. С времето обаче, особено след повече от 10 години брак, партньорите постепенно спират да се целуват дълго и страстно. Много двойки споделят, че си разменят френски целувки само когато правят секс.

Не е нужно

В началото на една връзка партньорите са силно привлечени един от друг. Френската целувка е най-добрият начин да се изрази това привличане. По този начин и двете страни показват сексуалното си влечение, което нараства с продължителността на целувката.

Когато обаче вече си се заклел да обичаш един и същи човек до края на живота си, мозъкът подсъзнателно изключва стремежа за доказване на привързаността и страстта на това ниво и ги насочва на друго, по-дълбоко.

Изисква енергия

Много двойки споделят, че брачният живот и всички ангажименти в него и извън него оставят всеки от партньорите без капка енергия за излишни ласки. Ето защо е много по-вероятно да се целувате по френски преди да правите бърз секс, докато децата спят, когато сте женени от примерно 10 години.

Свързани статии

Привличането се променя

Колкото по-дълго сте женени, толкова повече отслабва привличането помежду ви. Това показва изследване при двойки, женени от повече от 20 години. Хубавото е, че на този етап щастливите двойки споделят, че старите навици във връзката изобщо не им липсват. Отношенията са прераснали в по-дълбока любов, която не изисква този тип демонстрация на отдаденост.

Знаци, че не можете да се целувате

Връзката е зряла

Не мислете, че сте остарели и затова френските целувки вече не присъстват в отношенията ви, напротив.

Връзката ви е преминала в зряла фаза, която предполага промени и в телата на партньорите. Много често брачните двойки откриват различни начини за доставяне на удоволствие, които не включват френски целувки.

В началото на връзката френската целувка е била сексуален стимул, водещ към следващата стъпка на интимността. При брачните двойки с годините стимулите се променят, но това не означава, че изчезват.

Коментирай
3 rate up comment 3 rate down comment
.... ( преди 6 години )
az niamam podobno razbirane za celuvka. obi4am li , to e naistina . ot godini mujut kogoto obojavam se pita za6to taka go presledvam s celuvki ? ami za6toto go obi4am , ne frenski , ne s tulkuvania a 4ove6ki s mnogo surce i liubov
отговор Сигнализирай за неуместен коментар