Интимно

Как се влюбват жените според учените

Интересно е как жените са „програмирани“ да се влюбват

04.05.2018г. / 12 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Влюбването е едно лудо пътуване, но когато става въпрос за това как двата пола се влюбват, определено има разлика. Експертите по взаимоотношения Irene Fehr и Sasha Aurand разкриват колко време отнема на жените да се влюбят.

Точната продължителност на времето, което е необходимо на една жена да се влюби, зависи от няколко фактора, като например човекът, когото среща. Как представителките на нежния пол са „програмирани“ да се влюбят?

Според психолога Sasha Aurand, основният принцип на влюбване може да зависи отчасти от това колко често имаме добри преживявания с въпросния човек. Ако първото взаимодействие с някой е положително, толкова по-вероятно е да продължим да развиваме чувствата си.

5 начина да избягате от рутината в секса

„Създаваме списъци за потенциален партньор на базата на нашите собствени критерии, обикновено във връзка с вярвания, минали преживявания, история и предишни отношения.“, казва Ауранд.

„Този човек, в когото се влюбваме, трябва да отговаря на тези критерии или да го дисквалифицираме като потенциален партньор и евентуално да го поставим в категорията „просто приятели“.

Ако за този процес понякога е необходимо твърде дълго време, то да се влюбим може да ни се случи винаги, дори от пръв поглед.

„Любовта от пръв поглед все още е много възможна.“, споделят специалистите.

Но ако дамите трябва да направят цялостна оценка, как биха осъзнали, че някой отговаря на техните критерии на първата среща?

Кое е по-важно от секса в една връзка?

Благодарение на биологията, в някои случаи жените могат да преценят дали партньорът е подходящ за тях за много кратък период от време.

„Всичко това е подсъзнателно, така че ако забележим как те взаимодействат с другите – осанка на тялото, походка, начин, по който разговарят или дори ни напомнят на някого, на когото се доверяваме, е съвсем лесно да се отметнат всички тези критерии.“

Свързани статии

Въпреки че науката ни помага да разберем как се влюбват двата пола, специалистите се съгласяват, че няма времеви период, който да е подходящ за всички жени, защото обстоятелствата са различни. Според тях, ако има едно нещо, което може да предизвика силна любов, това е доверието.

„Това е усещане, когато другият ви разбира и е тук за вас. Много често доверието е достатъчно, за да се влюбиш.“ 

Като цяло учените смятат, че любовта е комбинация от лична история, приоритети и химия. Личната история може да играе важна роля в това колко време е необходимо, за да се влюбиш.

„Жените, чието доверие е предадено в миналото или бавно се влюбват, или никога няма да се влюбят.“

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
йокин ( преди 5 години )
колкото,по-дебел портфейл,ТОЛКОВА,ПОВЕЧЕ,ОБИЧ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време