Интимно

Секс пози за всеки триместър

Сексът през бременността също е вълнуващ

15.05.2018г. / 09 42ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаете ли, че оргазмите по време на бременност действат успокояващо? Това е само една от добрите причини да не спирате да правите любов (освен ако е противопоказно) през деветте месеца. Освен това сексът може да достигне нови нива и да бъде по-интересен.

Кои секс пози са безопасни по време на трите триместъра, вижте в следващите редове. 

Секс поза за първи триместър

През първия триместър все още може да експериментирате в секса, разбира се, без излишни рискове. Въпреки това „мисионерската“ поза си остава една от най-подходящите. От нейния класически и добре познат вариант, до малко по-интересните ѝ версии.

Така например може да легнете на ръба на маса, спалня, удобен фотьойл или да седнете на кухненския плот. Имате контакт очи в очи, а проникването е дълбоко и чувствено.

5 двойки зодии, които са съвместими само за секс

Секс поза за втори триместър

През втория триместър коремчето вече е нараснало, ето защо е добре да избягвате „мисионерската“ секс поза. Вместо това може да опитате „кучешката“. Ако вече изпитвате напрежение в областта на гърба, подложете под гърдите си няколко меки възглавници. Това ще даде на ръцете ви и допълнителна подкрепа.

Усещането? Партньорът ви може да стимулира по няколко начина интимните ви части, докато прониква бавно и внимателно.

Ако сте любители на поза „ездачка“ и все още не се уморявате толкова бързо, може да си доставите удоволствие и с нея.

Свързани статии

Секс поза за трети триместър

Бременността вече е напреднала, но това не бива да пречи на интимните ви моменти. Секс поза „лъжички“ е подходяща за трети триместър. Двамата с партньора ще имате желаната близост, нежност и дълбоко проникване. Темпото вече е по-бавно, но за сметка на това любимият ще може да ви докосне навсякъде, докато правите любов. Поза „лъжички“ позволява достигане на невероятно изживяване, стига да вземете максимума от нея.

5 мита за брака, върху които да помислите

В случай, че се чувствате по-енергични може да пробвате и с поза „обратна ездачка“. Партньорът ви е легнал на спалнята, вие сте отгоре, но с гръб към него. В тази поза се увеличава стимулирането на клитора, като двамата партньори могат да се движат едновременно. В зависимост от това доколко се накланяте напред или назад, може да промените и ъгъла на проникване.

Коментирай