Интимно

Знаци, че Той ви харесва, но е прекалено срамежлив

Стеснителните мъже понякога са трудни за разгадаване

03.10.2018г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има много начини да разберете дали някой мъж си пада по вас или не. Когато един мъж ви харесва, той ще се държи по начин, който всячески цели да ви впечатли, да грабне вниманието ви и да си осигури възможност за по-нататъшни стъпки към сърцето ви. Ако обаче срамежлив мъж е влюбен във вас, нещата стоят по малко по-различен начин.

Природната свенливост и несигурност налага някои скрупули, които пречат на срамежливите мъже да печелят женското внимание.

Със сигурност обаче не е невъзможно да разберете дали някой срамежливко си пада по вас, стига да се вгледате в знаците. Те са там, трябва просто да ги регистрирате. Понякога ще са нелогични. Ще ви поставят в ситуация да се чудите дали не си въобразявате, че ви харесва. В следващия момент ще се разколебаете дали пък не иска да сте повече от приятели.

9 признака, че той не ви харесва и нямате шанс

Оставете нормите и стереотипите и вижте как би реагирал един срамежлив интроверт, който се чуди как да покаже симпатиите си към вас.

Неговият език на тялото ще ви подскаже

Дори, ако един мъж не е изразил вербално чувствата си към вас, невербалните знаци говорят от негово име. Ако водите непринуден разговор и той стои изправен точно пред вас и ви гледа в очите, следи всяка ваша дума и се старае да ви разбира и подкрепя, това определено е знак за интерес към вас от негова страна.

Обърнете внимание дали се наслаждава и на малкото, което сте си казали. Чувства ли се неловко, ако каже нещо неподходящо? Задава ли ви въпроси, които не са прекалено настойчиви, но които все пак показват неговия интерес?

Ако той прави всички възможни подстъпи към вас, то е защото ви харесва.

Усилията, които прави

Човек никога не знае как ще реагира след отхвърляне или тежка раздяла. По-чувствителните и интровертни мъже страдат и преживяват тези ситуации по-тежко. Много често в основата на тяхната несигурност е именно притеснението от повторен негативен и болезнен опит във връзките.

Любовта въпреки това е чувство, което не можем да контролираме. Когато тя се появи или поне се появи интерес към някого, срамежливият мъж все пак прави усилие да открие път към обекта на чувствата му.

Топ знаците, че той си пада по вас

Ако забележите, че той търси по-задълбочен контакт с вас, помни какво сте му казвали в предишни разговори, изненадва ви приятно с малки жестове, прави комплименти, пренебрегва себе си заради вас, изобщо всячески се опитва да ви впечатли, определено ви харесва, но се чуди как да ви го покаже.

Проявяващият интерес мъж се забелязва по усилията, които прави. Обърнете внимание на вълнението му, когато казва или прави нещо, свързано с вас.

Начинът, по който той се опитва да открие вашия интерес

Срамежливият мъж се страхува от отхвърляне, заради което той предпочита първо да провокира проява на интерес от страна на жената, за да е сигурен дали да продължи.

Един стеснителен мъж ще откликне и ще се разгърне щом усети, че и вие го харесвате и не бихте го злепоставили. Например, ако поемете инициативата да излезете на среща или да обядвате заедно, няма съмнение, че той ще откликне без колебание. Тогава ще разберете най-отчетливо неговите желания към вас.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Цанко ( преди 2 години )
Направо губя себе си ако харесам дадена жена и се чудя да не оплескам нещо. То е като обсебване и наркотик.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
az su6to imam svoite pritesnenia ot othvurliane ot mujut , imenno kogoto obojavam i obi4am i 4akam , kazvam go napulno seriozno i bez tulkuvania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар