Интимно

Той изпада в емоционални кризи

Ева Кулева очаква вашите въпроси

03.04.2019г. / 14 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка е различна и никоя не е идеална. Понякога поведението на половинката ни може истински да ни стресира, да е повод да си зададем куп въпроси. Тогава търсим съвет от лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме съветите ѝ към читателка, чийто партньор изпада в емоционални кризи.

Въпрос: От около 3 месеца излизам с човек, с когото се чувствам прекрасно, който е много внимателен, грижовен и всеотдаен, и ме чакаше търпеливо повече от 7 месеца. Проблемът е, че по негови думи, е „твърде влюбен“, и изпада в емоционални кризи при най-малкия сигнал за незаинтересованост от моя страна.

Конкретен пример: в месеците, в които сме заедно, аз на практика живея у тях, доста далече от моя дом и местоработата ми. Съпътства ме умора от пътуване, ставане по-рано и пр. Наскоро останах да си работя от къщи (моето къщи) с идеята да отида у тях след това, но съм заспала и се отказах, и това беше прието изключително зле.

Следваха два дни на преговори, заплахи, критики и пр. Това е тенденция и се повтаря през някакви периоди. Какво бихте ме посъветвали? Благодаря.

Ева Кулева: Един мъж може да е много влюбен и да не изпада в емоционални кризи при най-малката въпросителна. Подобни крайни реакции, като критики и заплахи, са признак за липса на емоционална зрялост.

В книгата "Attached" авторите описват три начина за привързване у възрастните – тревожен (anxious), избягващ (avoidant) и спокоен или уверен (secure). Мъжът, с когото излизаш, вероятно е тревожен и при най-малкото съмнение за изоставяне се чувства несигурен и става агресивен.

Ако всичко останало между вас е наред и виждаш бъдеще с този човек, би могла да проявиш разбиране към неговите притеснения, да си по-внимателна със спазването на уговорките ви и да комуникираш ясно как се чувстваш и от какво имаш нужда.

Препоръчвам ти да прочетеш книгата и да определиш какъв е твоят стил на привързване. Ако партньорът ти наистина е тревожен и се окаже, че ти си избягваща, ще ви бъде много трудно да удовлетворявате нуждите си взаимно. В друга комбинация, може да се намери решение и в книгата има много съвети как да стане това.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
na moia vupros moje da otgovori edinstven golemia mi liubim bliznak , dostatu4no razum ima imenno toi a ne da pitam drugi hora
отговор Сигнализирай за неуместен коментар