Интимно

5 начина да планирате сватбата си без конфликти

Разногласията във визията за сватбения ден може да ви скара

02.07.2019г. / 06 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

 

Сватбата е мечтан ден за всички влюбени, които са решили да узаконят любовта си. Представата за мига, в който ще си кажат „да“ и ще се врекат във вечна любов е твърде романтична, затова и в повечето случаи двойките пропускат обмислянето на подробностите около подготовката за сватбата. Именно те са обстоятелствата, при които възникват най-много конфликти и напрежение, които могат да помрачат не само сватбата, но и самата връзка. 

Най-скъпите сватби на всички времена>>>

Има толкова много неща, за които трябва да се помисли и които трябва да се обсъдят предварително – декорите, поканите, менюто, традициите, които да бъдат включени, религията, ако има различия между партньорите, гостите и техния характер (трябва да се помисли как точно да разпределите местата им по маси), бюджетът, разпределението на отговорностите между вас. 

Всички тези, а и още много други подробности, могат да предизвикат конфликти, от които да не успеете да излезете до самия сватбен ден. 

Ако не искате това да се случи, вижте някои съвети как да избегнете пререканията, напрежението и конфликтите покрай сватбата. 

Бъдете проактивни 

Много е важно да предприемате действия преди негативните обстоятелства да са се случили. Така ще можете да управлявате събитията по-лесно, вместо да се налага да реагирате постфактум. Когато усетите, че наближава конфликт или разногласие, просто говорете. 

Как да се облечем за пролетна сватба (галерия)>>>

Говорете открито 

Все пак е важно не просто да говорите, а да го правите открито и честно. Така ще решите проблемите най-качествено и безболезнено за двете страни. 

Слушайте 

Когато партньорът ви говори или се опитва да ви сподели нещо относно подготовката за сватбата ви, изслушвайте го много внимателно. Уважаването на визията на другия за сватбения ден е пътят към съгласието. Не налагайте само личното си мнение. Постигането на консенсус в златната среда е важно от гледна точка на избягването на конфликти и разногласия.  

Правете компромиси

Скоро ще разберете колко важни са компромисите за брака. Затова започнете да се упражнявате още преди да сте си казали „да“, защото ще ви е нужно. Научете се да осъзнавате, че партньорът ви има своите нужди и разбирания, както и вие. Трябва да намерите път към тази златна среда. 

Суеверни сватбени ритуали>>>

Поделете си задълженията 

Ако въпреки всичко имате трудности в подготовката заедно, разделете задълженията си. Ще се срещнете някъде по средата. Така всеки ще знае за какво отговаря и какво се очаква от него. В крайна сметка всеки човек има своите особености на характера, своите индивидуални таланти в организирането на важното събитие, които да впрегне по свой собствен начин. 

Коментирай
Свободно време