Интимно

Защо мъжете обичат да се гушкат

Не пропускайте да ги гушкате

10.07.2019г. / 12 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кога бе последният път, в който прегърнахте партньора си без да ви е помолил  за това или да ви е показал по някакъв начин, че иска да го направите? Просто така, една чувствена  прегръдка. 

Мислите си, че мъжете нямат нужда от прегръдки, че не ги харесват, но грешите. Те обичат да се гушкат. Това е техният начин да ни покажат, че искат нещо повече от настоящия момент, но не само. 

Защо харесват прегръдките и очакват да ги получават по-често, вижте в следващите редове. 

Повишава защитните инстинкти

Има редица неща, които повишават инстинкта на мъжете да пазят най–милото си, и гушкането е едно от тях. Прегръдката с любимия човек удовлетворява този инстинкт, защото кара мъжът да се чувства така, сякаш пази любимата си. Нещо повече, той е готов да я защити във всяка една ситуация. 

Знаци, че сте срещнали любов от минал живот

Допринася за щастието на партньорката им

Ако двамата с любимия обичате да се гушкате, правите го често и това ви кара да се чувствате удовлетворени, щастливи, спокойни и мъжът до вас забелязва това, не се съмнявайте, че когато ви обгръща с ръцете си, той знае, че се чувствате приятно. 

Усещане за близост

Често подценяваме мъжете смятайки, че не разбират от романтика, интимност. Представителите на силния пол разбират от интимност и намират различни начини, чрез които да повишат своето усещане за близост с нас. Освен това знаят, че прегръщането повишава откритостта помежду ни. 

Знаци, че сте срещнали вашата сексуална душа

Елиминиране на стреса, доверие към половинката

Всеки има лоши дни. Противно на схващанията, че мъжете нямат нужда от прегръдки, това не е така. Гушкането в трудни моменти не само им помага да намалят стреса, но и повишава тяхната самоувереност и доверието към жената до тях. 

Няма причина да крие емоциите си 

Жените имаме очаквания към мъжете, те винаги да показват лицето на смелостта, да не споделят своята уязвимост. Това е погрешно, защото забравяме, че господата също имат емоции и това не ги прави по-малко мъже, ако ги покажат, напротив. Това ни помага да видим повече техни страни.  

Свързани статии

Помага им да спят по-добре

Прегръщането помага на мъжете и жените да спят  по-добре и това е научно доказано. Когато се прегръщаме, тялото ни синтезира повече от хормона окситоцин, който ни прави щастливи, спокойни и ни помага да спим по-хубаво. 

Щастливите двойки правят едно нещо всяка седмица

Повече уют 

За една двойка е от съществено значение да създава уют край себе си, да се чувства комфортно. Това се постига не само чрез интериора. Прегръдката е нещо толкова лесно, бързо и приятно, което помага да създадете допълнително уют край себе си. А мъжете разбират и от това, нищо че понякога не го показват. 

Коментирай