Интимно

3 лъжи, които пречат на жените да открият истинската любов

Спрете да вярвате в тях

18.07.2019г. / 10 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки заслужава да открие половинката си и да е щастлив. Много хора мечтаят да срещнат любовта, да са обичани и да са подкрепяни от някой специален, който да е до тях в добри и лоши моменти.

Много жени не могат да открият тази истинска любов. Понякога обстоятелствата не са подвластни на техните действия. Но понякога самите те си пречат в откриването на любовта, защото продължават да вярват в някои широко разпространени лъжи.

Лъжи, които изричаме всеки ден, за да запазим самочувствието си>>>

Лъжа №1 – Трябва да обичате себе си преди да обичате някой друг

Първата лъжа, в която много необвързани жени продължават да вярват е тази. Любовта и уважението към себе си са наистина важни, но това може да ви накара да сте прекалено придирчиви в избора си на партньор и да пропуснете много шансове за щастие. Ако приемете тази максима прекалено навътре, рискувате и да станете с прекалено високо самочувствие, което пък да отблъсква иначе подходящи за вас мъже.

От друга страна, да позволите на мъж да ви обича преди да сте обикнали чак толкова себе си, може да ви помогне да успеете да повишите самоуважението си. Любовта на мъжа може да ви научи как да се обичате с помощта на неговата гледна точка към вас.

Лъжа №2 – Слабост е да зависиш от мъж

Повечето жени в съвременното общество се стремят да са независими, да печелят сами парите си, да осигуряват каквото им е необходимо в ежедневието, да упражняват професията си. Това е прекрасно, но не означава, че е слабост да зависите от партньора си по някакъв начин. Връзката се изразява именно в подкрепа, морална, физическа или финансова, от страна на двамата партньори. Във всеки един момент може да се наложи единият да помага, а другият да има нужда и обратното.

Популярни лъжи, с които родителите заблуждават децата си>>>

Зависимостта по някакъв начин дава възможност да покажеш на партньора си, че той може да се опре на твоя гръб, както и ти на неговия в момент на нужда и това е чудесно, защото прави връзката по-здрава.

Грешка №3 – Ако ме обича, той ще пожелае да се промени заради мен

Най-големите лъжи, които си разменяме с половинката>>>

Стремежът към промяна е огромна грешка, която проваля не една и две връзки. Този стремеж е една от най-често срещаните причини сред много жени и наистина пречи на щастието и откриването на истинската любов. Когато решите, че някой мъж е идеалният за вас, започвате да преследвате целта си да имате връзка с него. След като я постигнете идват проблеми, за които не сте предполагали. Стремите се да го промените, за да решите и проблемите. За съжаление, да промени някого не е във възможностите и силите на нито една жена. Промяната може да се случи само ако мъжът го иска сам. Така губите време и усилия в нещо, което вероятно няма да ви донесе щастие в дългосрочен план.

Коментирай