Интимно

Различни видове целувки и тяхното значение за любовта

Какво подсказват

12.12.2019г. / 15 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съществуват повече от 30 вида целувки. Всяка една от тях издава вътрешната нагласа на целуващия към неговия любим човек. По начина, по който бивате целувани или целувате, може да се разкрие много за вашата личност, характер и подсъзнателни намерения и нагласи.

5 основни техники за страстни и незабравими целувки

Платонична целувка

Целувката по бузата е сравнима с тази, която майката дава на децата си. Такава целувка между влюбени означава близост, закрила, родителска загриженост и желание за протекция към партньора.

Ангелска целувка

При тази целувка човек докосва съвсем леко и нежно клепачите на половинката си с устни. Тази целувка издава много силно чувство на нежност и обич към партньора. Ангелската целувка подсказва за много силна привързаност и любов. Това е много нежен тип целувка.

Ескимоска целувка

Не всички целувки включват устни. Ескимоската целувка представлява потриване на носовете. При нея също има голяма близост, което я прави едновременно платонична, но и демонстрираща близост и любов. Такива целувки подсказват, че искате да сте много близо до някого, да усещате дъха му. При привързаните партньори се наблюдават чести ескимоски целувки.

Целувки, които всяка двойка трябва да опита!

Целувка „пеперуда“

Целувката „пеперуда“ представлява допиране на устни, нос и чело едни в други. Тя показва доверие, интерес, привличане и отдаденост на партньорите един към друг.

Целувка по челото

Целувките по челото са форма на особена топлота и привързаност към партньора. Човек, който обича истински, целува половинката си по този начин. Според някои експерти този, който целува по челото демонстрира и по-доминантно поведение спрямо партньора си. Тоест, това е форма на демонстрация на надмощие и закрила освен признак на обич.

Целувка по устните със затворена уста

Тази целувка означава уважение, смиреност и покорство към партньора. Също така е характерна и за началото на една връзка, когато партньорите не са се опознали достатъчно и се притесняват да изразят чувствата си. Появява се и при дълготрайните връзки след фазата на страстта и бурната любов, когато вече е налице появила се по-дълбока обич и доверие между партньорите.

Какво може да разберете по това как Той се целува

Свързани статии

Целувка с отворена уста

Този тип целувка може да се обърка с френската целувка. Те не са еднакви. При тази целувка езикът не е задължителен. При тази целувка партньорите са спокойни, свикнали са един с друг, не се престарават в демонстрацията на техники за целуване, които обикновено включват език, и се отдават на близостта си. При такива двойки доверието е висша форма на общуване.

Френска целувка

Френската целувка получи прозвището си в началото на 20 век. По това време французите добиват славата на сексуални авантюристи, които не се страхуват от нови сексуални практики. Френската целувка означава страст, желание за задоволяване на партньора, силен интерес.

Разпалващи страстта техники за целуване

Целувка с ухапване

Лекото гризване на устната на партньора по време на целувка е индиректно подсказване за груба игра. Партньори, които обичат да експериментират с някои табу техники в леглото обикновено обичат да целуват, хапейки.

Коментирай