Интимно

Защо мъжете се влюбват?

Усещат, че могат да направят една жена щастлива

05.03.2020г. / 16 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че не избираме в кого да се влюбим. Дали е така? Нещо, което винаги ще ни вълнува е, какво може да накара един мъж да се влюби, чувствайки се като супергерой за една жена. Вижте няколко възможни причини.

Влюбва се в целия образ

Мъжете често се влюбват в цялостния образ на жената. Нейният външен вид, нейната личност, гласът ѝ, смехът ѝ. Всичко това прави образа завършен. Разбира се това се случва, когато един мъж прекарва достатъчно време с нея, вижда, че тя е мила, любяща, привързана, лоялна, забавна, секси, ухае приятно и с позитивен дух в количества, които достигат определена тежест. Представителите на силния пол рядко се влюбват в отделни части на жената, преди да се влюбят в цялата ѝ същност.

Отличителни черти, които мъжете търсят в една жена

Усеща, че може да я направи щастлива

Друга причина един мъж да се влюби в една жена е усещането, че може да я направи щастлива. В любовта и двата пола търсят едно и също. Когато мъжът усети, че иска да се обвърже с тази жена, той има и желанието да я направи щастлива. Когато е активен в това тя да се чувства добре, ще усети че и тя може да направи него щастлив.

Знаци, че той все още е с разбито сърце

Без игрички

Четем за какви ли не правила в любовта. Някои са напълно погрешни, защото всяка ситуация, всеки партньор са различни. Мъжете харесват преследването, но не и игричките. Те биха се влюбили в жена, която знае какво иска в любовта. Въпреки че не си го показват, за мъжете дълбоката емоционална връзка, усещането за комфорт и уязвимост, усещането за свързаност с една жена, може да ги накара да се влюбят. Според изследвания, господата са по-отворени към жените, които са отворени към тях.

Свързани статии

Начинът, по който той се чувства

Мъжете се влюбват заради начина, по който се чувстват в компанията на определена дама. Когато усещането е топлота, щастие, когато той се чувства приет от нея, много е лесно да се влюби.

Движат се в една посока

Откриването на партньорка, която се вписва в живота му, също е предпоставка един мъж да се влюби. Интересите и хобитата им се припокриват, искат заедно да опитат нови неща. А там където се различават, това всъщност изостря интереса към личността на другия. Ето защо, ако няма допирни точки помежду им, той трудно би се влюбил.

Снимка: iStock

Коментирай