Интимно

Причини срещите и любовта да са по-трудни след 40

Трудностите в намирането на любовта, с които се сблъсквате в тази възраст

16.05.2020г. / 06 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Срещите и любовта на 40 невинаги са лесни. От една страна човек е оформен и осъзнат, достатъчно зрял, за да знае какво иска от живота и какво търси в партньора си, но от друга – нещата съвсем не стоят като на 20 и 30.

На 40 може би вече имате свои собствени деца. Вероятно имате и развод зад гърба си. Приятелите, с които контактувате и общувате по-активно сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Родителите ви са остарели, налага се да проявявате повече грижи за тях. Изобщо животът с напредване на възрастта, макар тя и златна възраст на разцвета на силите, става по-труден и сложен. Има много обстоятелства, които могат да помрачат срещите ви и да направят влюбването не толкова лесно, колкото е било на 20.

20 признака, че още не сте готови да излизате по срещи

Кои са причините срещите и любовта на 40 доста често да се оказват по-трудни?

По-трудно ви е да се справяте с промените

За хора на 40-годишна възраст с изграден характер и установени навици е по-трудно да се справят с промените, да свикват с новостите, да се напасват с характери на нови половинки и тепърва да изграждат хармония. Още по-трудно е, ако сте били дълго време необвързани и сте навлезли в тази златна зряла възраст. Промените и свикването в такива случаи стават още по-трудно. Психически цялото това напрежение се отразява негативно на много хора в тази възраст, защото неминуемо в главата си сравняват как е било преди, как е сега и защо се чувстват по различен начин, въпреки че са открили нов потенциален партньор.

4 ценни съвета за срещите след развода

Факторът „развод“ може да доведе до усложнения

Разводът зад гърба ви винаги може да предизвика сложни ситуации, конфликти, трудности в разделянето на имущество и деца. Процесите, през които човек преминава в такива ситуации, често са твърде сложни и партньорът ви може да не издържи на напрежението.

Същото е и с фактора „деца“

Всичко зависи от това на каква възраст са децата, самостоятелни ли са, как приемат идеята за нова връзка на родителите си поотделно. Ако новият ви партньор няма деца и е на по-млада възраст, това може да се окаже още по-трудно в някои случаи.

Признаци, че е време да направите пауза със срещите

Възрастова разлика

Срещите на и над 40 могат да се окажат леко неудобни заради възможна възрастова граница. Съществува един феномен, който много често се оказва ръководен в търсенето на партньор: без значение, че сме в златната си възраст, продължаваме да търсим по-млад партньор. Този феномен се проявява, защото подсъзнателно повечето хора така и не успяват да се възприемат като възрастни или остаряващи.

Обещания, които помагат да имаме по-успешни първи срещи

Свързани статии

Нетърпеливи сте

Нетърпението в любовта може да изиграе лоша шега и да направи всичко по-трудно. Знаете, че времето ви изтича и че колкото повече се бавите с намирането на нова любов, толкова повече шансовете ви намаляват. Това напрежение и пресилване на късмета в любовта могат да изиграят лоша шега. Нормално е всеки да иска да открие любовта и да е готов на всичко, но прекаленото бързане може да отблъсне партньора ви и да ви накара да изглеждате отчаяни.

Грешки в срещите, които да не допускате, ако сте на 40+

Чувствате се сякаш сте забравили как се прави

Много хора над 40 години се чувстват неловко, когато започнат отново да излизат по срещи или когато все още са в търсене на половинка. Не знаят как да се държат. Неудобно им е да си разменят любовни реплики с човека, с когото се срещат. Чувстват се сякаш това, което правят е останало в предишен живот, който вече не им е присъщ. Ако не преодолеете това неудобство, то може да се окаже пречка за откриване на щастието и любовта.

Топ 5 плюса на срещите по интернет

Коментирай