Интимно

Кога да я целуна?

Ева Кулева очаква вашите въпроси

19.06.2020г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Началото на любовните взаимоотношения е вълнуващо, но и изпълнено с много въпроси относно това как да действаме спрямо човека, към когото изпитваме емоции. Както жените, така и мъжете търсят съвети по отношение на любовта. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме с вас съвета на лайф коуч и мачмейкър Ева Кулева към наш читател.

Въпрос: При запознанство и излизане с нов за нас човек, след колко време е препоръчително да се премине към физически контакт, докосване, целувка? Питам от гледна точка на мъж, защото често от мъжете се очаква да инициират различни действия.

Ева Кулева: Да, добре е мъжът да инициира преминаване на следващо ниво в отношенията. С уточнението, че се съобразява с предпочитанията и нуждите на жената.

Как можеш да разбереш какви са нейните предпочитания и нужди? Най-лесният начин, разбира се, е да я попиташ. А ако се притесняваш, че ще развалиш романтиката с въпрос като „Може ли да те целуна“, може да следиш за знаци в нейното поведение. Дали тя самата те докосва, дори и уж случайно. Дали сяда и стои близо до теб. Дали те гледа в очите. Дали тялото ѝ е отворено и отпуснато или седи с кръстосани крака или ръце и усещаш, че е напрегната. Когато ти я докоснеш, уж случайно, когато застанеш близо до нея, тя отдръпва ли се, как реагира...

Можеш да ѝ споделиш и за 5-те любовни езика и да я попиташ кои са нейните водещи езици. Както и да споделиш кои са твоите. Предполагам, че докосването е сред твоите водещи любовни езици, щом ми задаваш този въпрос. Ако е и сред нейните, може да си по-смел.

Свързани статии

Видеото „Езиците на любовта“ ще ти помогне.

И все пак, ако не си сигурен, по-добре изчакай още няколко срещи и я наблюдавай. По-добре малко по-късно, отколкото по-рано, ако тя не е готова.

Има значение също така дали след целувката за теб веднага следва секс. Ако ти е трудно да излизаш с жена, с която се докосвате и целувате, без да правите секс, по-добре изчакай с физическия контакт. До момента, в който се познавате достатъчно, за да започнете ексклузивна връзка.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmakin

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

 

 

Коментирай