Интимно

4 знака за емоционална изневяра

Възстановяване на стара романтична връзка

14.01.2021г. / 15 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме в любовна връзка ние очакваме, а и от нас се очаква да бъдем лоялни – сексуално, но и емоционално. Понякога се случва една връзка да достигне ниво на зацикляне. Искаме повече романтика, интимност във всичките ѝ нива, искаме от всичко, което ни кара да се чувстваме желани, необикновено, влюбени. Дали обаче се сещаме да събудим всичко това с нашия партньор или ни е по-лесно да попаднем в емоционална изневяра? Ето кои са предупредителните знаци за нея:

1. Неподходяща комуникация

Флиртът извън връзката има определени граници. Когато биват преминати, той се превръща най-напред в емоционална изневяра, а на следващ етап може и във физическа. Флиртът е само началото на неподходящата комуникация, била тя на живо или в социалните мрежи. След споделянето за липсата на интимност с партньора. Интимно споделяне на идеи за това как може да изглежда една връзка. Споделяне на информация за текущата ви връзка, за която вашият партньор би искал да си остане тайна. Сравняване на партньора с човека, с когото флиртувате.

15 признака за мъжка изневяра

2. Възстановяване на стара романтична връзка

В някои случаи не е лошо да поддържате добри или дори приятелски отношения с бивш партньор. Но трябва да се внимава на какво прилича това приятелство. Ако започнете да пресичате границите си и да разчитате повече на бившите си за емоционална близост, нужда от помощ или започнете да се отнасяте един към друг като към любим, това бавно се превръща в емоционална изневяра.

Какво да правите, ако подозирате половинката си в изневяра

3. Усещате, че изпитвате чувства към другия

Редки случайни срещи или насрочени, редовна комуникация по телефон или социални мрежи. Много е вероятно да започнем да изпитваме емоции към този човек. Комуникацията с него се превръща в нещо съществено за нас.

Свързани статии

Има разлика между това да се чувстваш приятелски свързан с някого и да позволиш тези отношения да се развиват във времето, да се отваряте все повече и повече към тази личност, без да полагате усилия за връзката си. Тогава сте в емоционална изневяра.

5 мита за изневярата

4. Любовна реципрочност

В един флирт, ние определяме докъде искаме да стигнем. Ако някои се опитва да привлече вниманието ни, на нас ни е забавно да се закачаме, да повдигаме самочувствието си, но сме наясно къде са границите, защото сме във връзка, това е първи случай. Съвсем друга става картината, когато ние решаваме да отвърнем със същото на другия. Никой не може да ви прегърне, целуне, да ви търси постоянно, ако вие не му позволите.

Снимка: iStock

Коментирай