Интимно

Как да премахнете чувството за несигурност след изневяра

Изправете се лице в лице с партньора си

16.02.2021г. / 08 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След като в една връзка единият партньор е предал доверието на другия и е изневерил, тогава чувството за несигурност по ред причини, се настанява трайно в душата на страдащия. Това е нормално усещане, но е важно да не му се дава възможност да определя нашата самооценка и живота ни занапред. Ето 4 неща, които да направите, за да премахнете чувството на несигурност след изневяра.

Спрете да се обвинявате

Обвинявате ли се, че партньорът ви е изневерил? Мислите ли си, че ако сте по-привлекателни или по-успешни, той не би погледнал към друга? Знайте, че изневярата е избор и причината за него невинаги се крие в другия партньор. В една здравословна връзка партньорите разговарят, споделят, решават проблемите си преди те да са завършили в нечие друго легло. Комуникацията е двустранен процес, затова е важно, когато нещо не ни достига, да го споделим с любимия човек.

Доверието във връзката по-важно ли е от любовта?

Изправете се лице в лице с партньора си

След изневяра, повече срам изпитва този, който е бил измамен от половинката си. Чувството за несигурност спира, стига да погледнете другия с гордост и да разрешите проблема, без значение дали ще решите да останете в тази връзка или да я напуснете. Говорете директно с партньора си за случилото се. Задавайте въпроси и изисквайте отговори. Ако не го направите, цялата мъка и гняв ще се задържат във вас, което е по-болезнено. Освободете се от тях, говорейки за проблема. Вие сте силни и можете да преминете през това изпитание.

4 неща, които да направите, ако приятелят ви е дистанциран

Погрижете се за себе си

Изневярата ни кара да потънем, да изгубим себе си. Предателството сякаш ни пречи да функционираме. Тогава трябва да направим точно обратното, да се противопоставим на депресивните настроения. Обърнете случилото се във ваша полза. Погрижете се за здравето си, външния вид, запишете се на мечтания курс, направете така желаното пътуване.

Свързани статии

Помислете добре за следващата стъпка

Разговаряйки с партньора и уточнявайки дали изневярата е еднократна или той в крайна сметка поддържа връзка с третия човек, вие ще вземете решение относно вашето бъдеще. Има въпроси, върху които е важно да помислите и ако не можете да се справите сами, може да потърсите съвет от специалист по връзки например. Обмисляте ли да останете с половинката си? Защо? Заради децата, финансова сигурност, защото го обичате и вярвате, че няма да се повтори изневярата? Оставате ли с него поради причина различна от любов? Важно е да си намерите отговори и да помислите дали жертвате твърде много, мислейки си че така ще сте щастливи.

Коментирай