Интимно

Фрази и жестове, с които да покажете на мъжа до вас, че е обичан

5 начина да изразите любовта си, важни за мъжете

14.11.2021г. / 14 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мъжете имат своите уязвими моменти на несигурност. Те могат да се поколебаят както в своите качества, така и във вашата любов. Всяко човешко същество има моменти на слабост. За мъжете е особено трудно да се справят с тях заради социалните предразсъдъци, според които от тях се изисква да бъдат силни във всеки момент. Засвидетелстването на любовта от женска страна е начин да накарате мъжа до себе си да се чувства истински оценен, подкрепен, обичан какъвто е.

20 начина да покажете на мъж, че го обичате

Има някои фрази, които помагат да изразите любовта към партньора си. Ако изпитвате неудобство да изречете тези думи, опитайте се да ги изразите с действия. Постарайте се мъжът до вас да усети любовта ви по тези няколко начина, говорещи изключително красноречиво.

Ето някои фрази и действия, които ще ви помогнат да покажете на мъжа до вас колко е обичан.

1. „Обичам да те виждам, да те чувам, да те чувствам.“

Мъжете и жените не са от различни планети, както казват. От една и съща планета сме, но мозъците ни действат по различен начин. Хормоните ни са различни, телата и клетките ни функционират по различен начин, от което произтича и различното разбиране за света, различните реакции, трудностите в общуването. Но няма невъзможни неща, когато се слушаме истински и чуваме това, което другият има да каже. Когато се научим да се поставяме на мястото на партньора си и се опитваме да погледнем света през неговите очи, това е един от най-явните начини да изразим любовта си и това, че той е важен за нас.

10 начина да покажете, че го обичате без реално да го казвате

2. „Обичам те такъв, какъвто си и не искам да се променяш.“

Това е едно от най-трудните неща, с които почти всеки човек се сблъсква – недостатъците на половинките. Изключително предизвикателство е да приемеш напълно, изцяло и безусловно партньора си такъв, какъвто наистина е с всичките му трески за дялане. Обикновено тези малки несъвършенства в характера и личността са причините, които карат не една и две връзки да се разпадат. Ако наистина обичате мъжа до себе си такъв, какъвто е, опитайте се да се уверите, че му го показвате и казвате всеки ден.

3. „Благодаря ти, че се грижиш за мен, но също ти благодаря, че се грижиш и за себе си.“

Грижата един за друг е важна за поддържането на любовта. Всеки мъж би се радвал, ако усеща, че половинката му я е грижа за него, пука ѝ и се опитва да му покаже това. Важно е обаче и той сам да полага грижа за себе си. Ако не се грижим преди всичко за собствените си нужди и за това да се чувстваме добре, успели, щастливи, няма как лесно да раздадем любов и грижа на хората до нас.

6 причини да обичате силен, но чувствителен мъж

4. Насърчавайте уязвимостта му, без да осъждате слабостите му.

Много жени правят грешката да сочат с пръст мъжете до себе си, когато са слаби, уязвими, страдат или покажат неспособност да се справят с него. Това са едни от най-големите женски грешки, които са в състояние да откажат мъжа от любовта му към вас. За да покажете на половинката ви, че е истински обичан и приет с недостатъците и слабостите си като човешко същество, не го съдете, когато е слаб.

5. Погрижете се за него, когато има нужда от грижа, но без да го карате да се чувства по-малко мъжествен.

Един от най-големите подаръци, които жените могат да направят на своите партньори, е разбиране. Разбиране, когато мъжът има нужда от подкрепа, насърчаване, обгрижване, дори като едно малко дете. Подарявайте му тези грижовни жестове, но не го карайте да съжалява. Не го наричайте „момче“. Не сочете с пръст слабостите му и не го карайте да се чувства по-малко мъж.

5 причини да прекратите връзката, дори да обичате партньора си

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )