Интимно

Как да се справим с кризите в любовните отношения

Покажете на партньора си грижа и съчувствие

06.02.2023г. / 14 02ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Взаимоотношенията са като море – понякога бурни, понякога тихи, изпълнени с вълнение и често пъти не липсват подводни камъни. Когато влизаме във връзка, имаме усещането, че реалността е една приказка, която няма да има край. Но разбира се, това не трае вечно. Според специалисти по взаимоотношения, напълно нормално е да не сме влюбени през цялото време. Трябва да сме подготвени както за хубавите моменти, така и за не толкова добрите. В следващите редове ще ви споделим няколко идеи за това как да се справите с кризите в любовните отношения, когато те се появят. Ето ги и тях:

Обсъждайте проблемите с партньора

Свързани статии

Една от причините някои връзки никога да не могат да се възстановят след труден момент е, че и двете страни не са били склонни да обсъдят това, което не е наред. Когато в отношенията се появи криза, партньорите трябва да имат отворена и честна комуникация относно ситуацията. Понякога това се постига трудно защото емоциите взимат връх. В такъв случай, най-добре е и двамата да се оттеглят за малко един от друг и да обсъдят какво да предприемат в най-близко бъдеще. Така че, вместо да се нападате един друг, опитайте се да постигнете диалог. За предпочитане е да направите това когато сте спокойни и да не позволявате на емоциите и чувствата да замъглят трезвата ви преценка.

Преценете дали връзката може да бъде спасена

Друг начин да преодолеете кризата във взаимоотношенията ви е да се запитате дали сте склонни да запазите съществуващата връзка или просто е дошло време да поемете по различни пътища. Можете дори да помислите дали сте склонна да се омъжите за дадения човек или не. Замислете се дали този човек ще бъде добър съпруг, добър родител на децата ви, дали вашите близки и роднини го одобряват. Можете дори да стигнете по-далеч и да си направите списък с добрите и лошите черти на партньора и да видите кои преобладават. Това също може да бъде метод, който да ви помогне да прецените дали тази връзка си заслужава да бъде спасена.

Покажете на партньора си грижа и съчувствие

Свързани статии

По време на криза в отношенията, партньорите могат да кажат неща, които могат да ги наранят. Освен това са склонни и да направят други, които да влошат положението още повече. Все пак, в тази преходна фаза от връзката, опитайте се да останете спокойни и да покажете съчувствие към партньора си. Това може да бъде доста трудно, тъй като вероятно вие ще очаквате същото и от другия човек. Вместо да влагате цялата си енергия в скандали и разправии, използвайте това време, за да покажете на партньора си съчувствието си към него. Това може да го подтикне и той да се отнесе така с вас.

Коментирайте ситуацията с тесен кръг от хора

Един от начините да запазите връзката си по време на криза е да споделяте за ситуацията само с тесен кръг от приятели. Ако коментирате с прекалено много хора, рискувате да получите грешни съвети от познати, които не са задължително позитивно настроени към вас. За предпочитане е да говорите с приятели и близки, които вече са минали по този път. Ако успеете да прекарвате повече време с тези хора, това ще се отрази добре на психичното ви здраве и дори можете да отворите очите си за неща, които не сте успявали да видите преди. Разбира се, преди да споделите какво се случва в любовния ви живот, помолете вашите близки да изкажат безпристрастното си мнение.

Посетете терапевт

Ако искате да спасите връзката си, малко помощ от професионалист никога не е излишна. Често пъти партньорите дори не разбират защо се е стигнало до криза във връзката им, тъй като не осъзнават какъв е коренът на проблема. С помощта на терапевт ще можете да разберете как е възникнала кризата и как можете да се справите с нея.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Патурко ( преди 1 година )
Добре де, анонимен философе, защо по дяволите първо не се научиш да пишеш грамотно на кирилица, а след това да ръсиш мъдрости по сайтовете?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар