Интимно

10 признака, че вие сте проблемът във връзката

Да признаеш собствените си грешки е най-трудно

16.02.2023г. / 12 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-трудните неща за всеки човек е да признае собствените си грешки, особено в любовта. Необходима е смелост, за да се изправиш срещу самия себе си и да видиш недостатъците си и как те влияят върху отношенията с партньора. Никак не е лесно да осъзнаеш грешките си и да допуснеш, че именно ти може да си причината за влошаването на отношенията или неуспехите в любовта, които следват един след друг.

Две грешки, които много хора допускат в любовта

За съжаление обаче, това е много често срещан феномен. Обикновено хората са устроени така, че да хвърлят по-лесно вината върху другите. Така е по-лесно, защото не се налага да работите върху себе си. Хвърлянето на цялата вина върху партньора е лесен път към бягство от отговорност към себе си. Лошото е, че този подход не води до градивност и е основа за постоянно повтаряне на едни и същи грешки в любовта и връзките, които ви пречат да бъдете щастливи.

Кои са признаците, че вие сте проблемът във връзката? Ето 10 от тях.

1. Автоматичният ви и първи отговор за всичко е „не“.

Колкото и да ви обича партньорът ви, ако постоянният ви отговор на всичко е „не“, това би го изтощило и отказало от вас. Мъжете са чувствителни към женските откази и приемат постоянното „не“ като каприз и желание за надмощие.

2. Саботирате се сами, подчертавате отрицателните си черти.

Ако непрекъснато наблягате на негативните си страни и обръщате внимание на тях, нормално е партньорът ви в даден момент да започне да вижда само тях. Ако се самосаботирате постоянно и се показвате в предимно лоша светлина, това ще накара половинката ви да ви уважава по-малко, а това рефлектира върху отношенията.

3. Оставяте партньора си да върши цялата работа.

Замислете се дали не изглеждате твърде разглезени и неспособни да се справяте с живота, ако оставяте всичко на партньора си. Няма значение дали става дума за домашни задължения или печелене на пари, взимане на решения – ако всички отговорности са оставени на него, а вие сте без мнение или не реагирате по никакъв начин, оставяте всичко на него, това е токсично поведение, което изтощава връзката.

10 грешки, които зодия Скорпион прави в любовта и връзките

4. Мълчите вместо да говорите открито.

Лошата комуникация е пагубна за връзките. Ако очевидно има проблем, за който партньорът ви ви пита, а вие не искате да говорите, отклонявате темата, замитате проблема под килима и чакате бурята да отмине, то вие сте проблемът във връзката.

5. Не се извинявате и не казвате, че съжалявате.

Едно от най-токсичните поведения е липсата на съжаление за действията и думите. Колкото и да смятате, че сте прави, това е невъзможно във всяка ситуация. Човек греши с думи и действия, и ако никога не изразява съжаление, това отблъсква партньора. Извинението е признак на зрялост и желание за развитие в отношенията.

Кои са грешките, които може би допускате във връзките?

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 1 година )