Интимно

5 причини да няма романтика във връзката

Защо близостта помежду ви е изчезнала

08.04.2024г. / 06 00ч.
Илияна Николова
5 причини да няма романтика във връзката

Не всяка двойка е романтична и не всеки човек е склонен да бъде романтичен в познатия и добре известен смисъл. Но това не означава, че романтиката не трябва да я има в отношенията. За всяка двойка тя означава различно нещо. За едни може да е тривиалната вечеря на свещи и нежните думи, прошепнати в ухото, докато танцувате на любимата си песен. За други може да е просто да се гушнете на дивана и да гледате филм заедно. 

Няма значение какво точно означава романтиката за вас. Едно е сигурно – в каквато и форма да съществува тя помежду ви, трябва да създава усещане за емоционална близост, за сплотеност, да ви кара да искате да продължавате да сте заедно и да бъдете в една компания, макар да мълчите в тишината, без това да ви кара да се чувствате неудобно. 

Но понякога романтиката започва да изчезва, а причините за това могат да са различни. Ето 5 от тях. 

1.   Липса на емоционална интимност

Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката. Емоционалната близост и интимност са основна градивна частица на връзката, без която тя трудно ще се справи с всички предизвикателства на ежедневна база. 

2.   Намалено сексуално влечение. 

Как бихте могли да сте романтични и привързани един към друг, ако помежду ви няма физическо привличане? Сексуалното ви желание е намаляло, не изпитвате нужда да бъдете физически близки. Това са признаци на изчезнала романтична нагласа във връзката. 

Свързани статии

3.   Повишено напрежение и конфликти. 

Трудно е да сте романтично настроени, ако постоянно се карате. Конфликтите и повишеният градус на напрежение между вас показват липса на романтична нагласа. 

4.   Понижено усещане за удовлетвореност от връзката. 

Не сте доволни от отношенията си, партньорът ви ви дразни постоянно с дреболии, палите се лесно сякаш без причина. Всичко това е, защото сте се приближили до високите градуси на точката на кипене. Всичко ви кара да се ядосвате лесно, да избухвате и да изпадате в конфликти. 

5.   Мисли за изневяра или фактическа изневяра. 

За различните двойки изневярата има различни измерения. За едни физическата изневяра е най-лошото нещо, докато за други мисълта за изневяра е със също толкова тежък статут на предателство. Каквото и да означава тя за вас, щом се е загнездила под някаква форма във връзката ви, романтиката е избягала оттам. 

Коментирай