![280 г риба тон
1 чаша настърган кашкавал
майонеза – на вкус
1кг тесто за пица
1 яйце](/media/files/resized/article/654x358/5a7/17f537140c98252c7ed4ed72dee3f5a7-04cd3e4558ace07ede28262824bf0c25.jpg)
Приготвяне:
Разбъркваме рибата тон с кашкавала и майонезата. Оформяме тестото на кръгове, поставяме от готовата плънка, намазваме краищата с разбитото яйце, за да залепнат. С помощта на вилица притискаме крайчетата, за да запечатаме калцонето добре. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути, според дебелината на блатовете, които сме оформили.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Бърза пица
Пица “Калабря”
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста