![1 печена червена чушка
200 г брашно и 1 супена лъжица брашно за поръсване
половин пакетче суха мая
4 яйца
200 мл прясно мляко
1 консерва риба тон в зехтин (185 г)
1 малка консерва с филе от аншоа в зехтин
10 г масло
черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/e67/e8e36d8f43faaa87c0096bd697379e67-efe58913a9c4e1c7aee63b57207dd0fb.jpg)
Приготвяне:
Филето от аншоата се нарязва на ситно, както и опечената и изчистена чушка. Брашното се смесва с маята и яйцата. Постепенно се прибавя млякото, което е леко затоплено. Прибавят се парченцата риба тон, аншоа и чушка. Поръсва се с черен пипер. Сместа се изсипва във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 45 минути.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Солен кекс със спанак
Кекс със сирене
Кекс със пушено пиле, кисели краставички и гъби
Солен кекс с кренвирши