Меню

Кекс с риба тон, чушка и аншоа

22 юли 2010 | 17:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 печена червена чушка 
200 г брашно и 1 супена лъжица брашно за поръсване 
половин пакетче суха мая 
4 яйца 
200 мл прясно мляко 
1 консерва риба тон в зехтин (185 г) 
1 малка консерва с филе от аншоа в зехтин 
10 г масло 
черен пипер

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Филето от аншоата се нарязва на ситно, както и опечената и изчистена чушка. Брашното се смесва с маята и яйцата. Постепенно се прибавя млякото, което е леко затоплено. Прибавят се парченцата риба тон, аншоа и чушка. Поръсва се с черен пипер. Сместа се изсипва във форма за кекс, намазана с масло и поръсена с брашно. Поставя се в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече 45 минути.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Солен кекс със спанак
Кекс със сирене
Кекс със пушено пиле, кисели краставички и гъби
Солен кекс с кренвирши

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай