Меню

Торта „Златна есен“

28.09.2010г. / 10 37ч.
Аз жената
Торта „Златна есен“

Продукти:
1 тиква (кестенка)
4-5 ябълки
1-2 дюли
200 г варени и обелени кестени
200 г сушени плодове (сини сливи, кайсии, стафиди, круши, ананас)
1 кутия локум (обикновен)
100 мл ром (коняк)
1 пръчка канела

Приготвяне:
Измиваме тиквата, изрязваме капак откъм дръжката и почистваме добре отвътре. После я пълним – на дъното слагаме дюлята, канелата, сушените плодове, кестените, нарязаните на дребно парчета локум и накрая ябълките, нарязани на тънки резени. Заливаме с рома.
Печем тиквата във фурна на умерена температура 2-3 часа (без изрязания капак). Сервираме я изстудена и с топка сладолед.
По желание може да се поръси със смлени орехи.
Добър апетит!

* * *

Печена тиква с яйца и прясно мляко
Тиквеник по кюстендилски

Коментирай