![4 картофа
1 ябълка
1 глава лук
2 моркова
фиде – 1 шепа
олио (зехтин)
яйце – 1 брой
кисело мляко – няколко супени лъжици
сол
черен пипер
куркума](/media/files/resized/article/654x358/e92/8c62eb29787c0e351fe2bfe31e8dde92-56068a20f4b7d5414a1e93cdeb8d1b88.jpg)
Приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно, морковите на кръгчета. Слагат се в тенджерата с малко олио и се задушават. След това добавяме вода и нарязаните на кубчета картофи. Към края на варенето слагаме ябълката, нарязана на дребно и малко фиде. Овкусяваме със солта и подправките. След като поизстине застройваме с разбитото яйце и киселото мляко. И супичката е готова.
Опитайте още: