Меню

Руска кулинарна вечер с водка и сельодка

17 юни 2012 | 22:17 | Вергиния Генова
Добави в любими
херинга 1 кг
4 с. л. сол
4 ч. л. захар
подправки: сол, черен пипер на зърна, кориандър на зърна, бахар, дафинов лист

Продукти
Приготвяне

За забавление и разтуха по време на европейското първенство по футбол да споделим по нещо интересно, специфично и забавно за всяка от страните.

Е, България не участва, но у нас може да не са се събрали най-големите играчи, но имам чувството, че е пълно с разбирачи. Който разбира от футбол да коментира, аз лично ще мина по тъч линията с коментари за цветовите гами, манджички и шегички, не дай си боже да вземе нещо и на мен да ми прищрака и да взема да се вманяча.

В началото много хора смятаха, че Русия има шанс да стигне до финала, но играта често се обръща и от устремен възход се стига до гръмотевичен провал.

И затова и е измислена и народната мъдрост – „И да паднем, и да бием, пак ще се напием“. Това в пълна сила важи за руснаците.

И затова на всички, които съжаляват за загубата на руснаците, им предлагам да си направят една руска утешителна вечер с частушки, руски романси и блини.
Пък и сега е времето да споделим русофилските си или русофобски пристрастия.
И двете са вредни, но пък са повод за разговор, беседа, кавга и сбиване с произволно избран персонаж.

А какво е най-характерно за руските вечери – водка и сельодка. Дори и начинаещи домакини като мен ще се справят с такова ястие.
Може да обиколите магазините, създавайки някой и друг виц, като поискате килограм сельодка.

Всъщност може да купите херинга или филе от херинга.

Приготвяне:
Измиваме рибата, подсушаваме я и я нареждаме в йенска тенджера или по-голям буркан. В литър вода слагаме солта и подправките и варим за 5 минути. Охлаждаме и заливаме. Завиваме с найлон или фолио и слагаме в хладилника за 48 часа. Трябва да му се постави тежест, за да е плътно затворен. След това е готова за консумация. Може да издържи и десетина дни в хладилник, така че може да си приготвите един буркан и за по-нататък. Добавяме малко олио, лимон, копър.
Какво друго ви трябва – хубава водка и препечени хлебчета. С такова мезе може да изгледате и няколко мача.

За традиционалистите в българската кухня ще предложим рутинната за българската трапеза руска салата завита в палачинки, всъщност за да е по-руски ще ги наречем блини.
Културно развлекателната секс програма ще оставя да си я измислите сами, но все пак трябва да е на основата на матрьошките – нещо да изскача от друго нещо.
Ако вашия възлюбен е бил твърд привърженик на руския отбор, може би няма да е толкова ентусиазиран при следващите мачове и ще има повече време за вас.

Снимка: Reuters

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Дедо Иван ( преди 11 години )
Ще изскача ама друг път. Съобразявайте се и с нашето поколение и не ни разваляйте мача и пиенето с приказки за секс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Маша ( преди 11 години )
Ну, очень интересно. Мой Ванечка очень любит водку. Меня не любит так как водку.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар