Меню

Най-вкусните милинки

20 ноември 2013 | 11:45 | Аз жената
Добави в любими
600 г брашно + още 2 с.л. за заливката
200 мл вода топличка
20 г прясна мая
1 с.л. захар
1/2 пакетче масло
1 ч.л. сол
2 с.л. олио + още 1 щипка за заливката
2 яйца
пудра захар за поръсване, по желание

Продукти
Приготвяне
Маята се разтваря в топличката вода. Брашното се пресява в купа, прави се кладенче и в него се изсипва сместа с маята, захарта, солта и яйцата. От всички продукти се омесва меко тесто, което се разделя на малки топчета. Топчетата се намазват с олио и се нареждат в намаслена тава. По желание между топчетата може да се натроши сирене. Оставете малко разстояние между топчетата, те ще втасват.
Оставете милинките да втасат около 1 час в топло помещение.
Фурната се загрява до 190 градуса. През това време маслото се разтопява, в него се прибавя сол и 2 с. л. брашно. С тази заливка се намазват милинките с помощта на четка. Пекат се докато отгоре милинките се зачервят. Сливенските милинки се поръсват с пудра захар. Аз асоциирам милинките като солен хляб и пудрата захар върху тях не ми допада, но опитайте – на вас може да ви хареса!
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Снежана Терзиева ( преди 5 години )
Много много вкусни станаха! Аз сложих и по малко сиренце във всяко топче :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Венти Дракончето :) ( преди 10 години )
От редакцията: Разбира се, има се предвид още една щипка сол. Благодарим за забележката, не сме безгрешни, по-точно, авторката не е безгрешна. Но нали разбирате, сега ако поправим щипката, коментарите ви ще висят. Затова оставяме нещата така, не се притесняваме да признаем подобна грешка.Една Щипка Олио... (Човек се учи докато е жив).. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар