Меню

Пролетна агнешка супа

6 май 2006 | 02:59 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
300 г агнешко месо от гърдите 
200 г спанак 
40 г краве масло 
4 стръка пресен лук 
1 с. л. ориз 
2 домата 
1 с. л. брашно 
1 ч. л. червен пипер ½ ч. ч. кисело мляко 
1 яйце 
сол 
3-4 листа джоджен 
5 ч. ч. бульон
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: Месото се нарязва на ситно, залива се с бульона и се поставя да ври на тих огън. Отстранява се пяната. Когато полуомекне месото се прибавят нарязаният и измит спанак, единият домат и оризът.

В разтопеното масло се задушава зеленият лук, който е ситно нарязан и посолен с щипка сол. Наръсва се с брашното и червения пипер и се прибавя вторият домат. Супата се вари още 20 минути, като се подправи на вкус. Застройва се с киселото мляко и разбитото яйце. Накрая се прибавя дребно нарязан джоджен.

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
milena ( преди 11 години )
6te vidim kolko e vkusnadano da e hybava ina4e 6te me e qd za mesoto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар