Продукти:
1 голямо пиле/около 1,5 кг/,
½ червена зелка,
2 вр. зелен лук,
300 г кисели ябълки /обелени, почистени от семето и нарязани на резенчета/,
1 ч.ч. червено вино,
1 кубче пилешки бульон Gallina Blanca,
по ½ ч.л. кимион,
канела и захар,
дафинов лист,
черен пипер на вкус,
125 г масло,
4-5 с.л. олио.

Приготовление:
В голяма тава с капак или глинен гювеч се нареждат пластове ситно нарязано зеле, лук и ябълки, поръсват се с подправките, заливат се с виното и малко топла вода, в която е разтворен бульонът и се поръсват с парченца масло. Пилето се нарязва на парчета, които леко се запържват в олио и след това се подреждат върху зелето. Съдът се захлупва и се пече около 1,5 ч.
Когато е почти готово, ястието се отхлупва и се запича без капак до зачервяване.