Меню

Пилешки скалопини

3 февруари 2019 | 06:21 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя пилешки гърди без кожа 
брашно за овалване
2 големи бучки масло
400 г пресни гъби по ваш избор
1 малка глава лук
2 стрити скилидки чесън
100 мл бяло вино
100 мл пилешки бульон
150 мл готварска сметана
сол, черен пипер на вкус
40 мин

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Овкусете месото със сол и черен пипер. Сложете брашното в чиния, след което оваляйте месото в него и изтръскайте излишното. В добре загрят тиган разтопете 1 голяма бучка масло. Сложете пилешкото и гответе до получаване на златиста коричка от двете страни. След това го отделете в чиния и в същия тиган добавете още 1 голяма бучка масло.

Прибавете към нея нарязаните гъби и лук. След като поомекнат сложете чесъна, а след 1-2 минути виното и бульона. Овкусете със сол и черен пипер. Когато сместа се посгъсти сложете сметаната и месото. Гответе още няколко минути и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай