Кипнете пилешкия бульон в дълбок тиган. Намалете котлона и го поддържайте топъл.

В отделен тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин на средна температура. Запържете чесъна за 1 минута. Добавете нарязаното на едри кубчета пилешко и разбърквайте постоянно, докато добие златист загар. Оставете настрана.

В същия тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин. В тях запържете лука, докато омекне или за 1 минута. Добавете ориза и продължете да готвите, разбърквайки или докато лукът започне да покафенява. Залейте с виното. Добавете аспержите. Продължавайте да бъркате, докато виното се абсорбира. Намалете котлона. Добавете 1/3 от бульона. Разбърквайте, докато се абсорбира или около 10 минути.

Добавете още 1/3 от бульона и отново изчакайте да се абсорбира. Овкусете с риган и босилек. Залейте с останалия бульон и отново изчакайте течността да се поеме от ориза. Овкусете със сол и пипер. Поръсете с пармезан. Добавете пилешките кубчета и разбъркайте финално.

Снимка: iStock

Вижте още: