![1 цяло пиле или 1,200 кг пилешко месо
1 кг печени червени чушки
1-2 печени люти чушлета – по желание
7-8 стрити скилидки чесън
2-3 големи глави лук
400 г домати от консерва
300-400 мл вода или бульон, ако е необходимо
1-2 дафинови листа
сол, черен пипер на вкус
листата на 1 връзка магданоз
олио](/media/files/resized/article/654x358/00c/cca0cf73d7f030afd35d82cd1c3a300c-6e55ac6df70d1b59dae88f5685a79afe.jpg)
80 мин
-
Порции: 3-4
Месото се нарязва на малки хапки или порции. В дълбока тенджера с малко загрята мазнина запържете до златисто пилешкото, което предварително сте овкусили със сол и черен пипер. Когато е готово може да го отделите в чиния. В същата мазнина сложете нарязания лук. Когато поомекне му добавете нарязаните чушки (без семките и обелени), чесъна, нарязания на ситно магданоз, обелените и нарязани домати. Добавете и месото. Може да долеете вода или месен домашен или зеленчуков бульон. Овкусете с още малко сол, пипер, слага се и дафиновият лист. Ястието може да се доготви на среден огън за около 40-50 минути или да се запече във фурната.
Снимка: iStock
Вижте още: