Меню

Рецептата на Теодора Бонева за празничен маслен сладкиш

29 декември 2020 | 16:56 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
150 г меко масло
150 г бяла захар
3 яйца
200 г брашно
щипка сол
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. ром ( по желание)
кората на 1 портокал
50 мл сок от портокал
1/2 ч.л. сода
100 мл животинска сметана

Продукти
Приготвяне

Разбиваме захарта и маслото и добавяме едно яйце, след което пак разбиваме. Добавяме половината от брашното, содата, бакпулвера и солта, разбиваме за малко. Добавяме още едно яйце и фреша, разбиваме.

Добавяме още от брашното и сметаната, разбиваме. Добавяме кората на портокала и третото яйце, разбиваме.

Добавяме плодовете и внимателно с лъжица разбъркваме. В тавичка с хартия за печене на дъното внимателно разстиламе сместа и печем на 160°C за около 20 минути, до суха клечка.

За глазурата: 200 г пудра захар и 100 мл фреш портокал се разбиват добре, като накрая съвсем за кратко се добавя 5 с. л. заквасена сметана и се разбива. Сместа се изсипва върху напълно изстиналия сладкиш и се декорира по желание.

Рецептата е предоставена от Теодора Бонева, ресторантьор, хоби готвач и сладкар. Теодора се занимава с кулинария и ресторантьорство от 14 години, а най-голямата ѝ страст са сладкишите и печивата. Зрителите на влога „Ето как“ имаха възможност да надникнат и в новата ѝ пекарна, която тя откри малко след участието си в кулинарното шоу MasterChef.

Във видеото можете да видите приготвянето на рецептата, както и на още няколко вкусни десерта.

Снимка: Bonetto bakery

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай