Меню

Лесни трюфели с център от течен шоколад

4 януари 2021 | 05:58 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 малък кекс, панетоне, козунак, по ваш избор
около 1 кофичка гъсто кисело мляко
течен шоколад
натурално какао за овалване на трюфелите
20 мин

  • Порции: 12-15

Продукти
Приготвяне

Сложете в блендер сладкиша, който сте избрали за този десерт и го смелете на трохи. Прехвърлете ги в купа и добавете към тях млякото. Разбъркайте добре. Вземете в дланта си малко от полученото тесто, леко го разстелете и сложете в средата течен шоколад (тестото за бонбоните трябва да е нито прекалено меко, нито много твърдо и ронливо. Това може да регулирате с количеството кисело мляко или сладкиш). След това внимателно оформете топче и го оваляйте в натурално какао на прах. Готовите топчета се слагат в подходяща чиния и след това в хладилник за поне 30 минути, за да стегнат.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай