Меню

Кекс с шоколад, лешници и банани

10 април 2021 | 05:25 | Илияна Николова
Добави в любими
2 супени лъжици масло
150 г захар
1 яйце
3 банана, обелени и нарязани 
8 супени лъжици какао
60 г печени лешници 
175 г брашно
1 чаена лъжица бакпулвер 
1 чаена лъжица сода
2 супени лъжици прясно мляко
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна форма за кекс с мазнина и я поръсете с брашно.

В купа с миксер смесете маслото, захарта и яйцата. Разбърквайте до гладка пухкава смес. Добавете бананите и разбирайте отново до гладка смес. Добавете лешниците и какаото и разбъркайте отново. Добавете бакпулвера и содата заедно с брашното. Можете да ги пресеете заедно преди това. Разбъркайте. Накрая добавете млякото и отново разбъркайте.

По желание можете да добавите и шоколадови парченца, ако искате. Ако го направите, разбъркайте финално тестото, но с лъжица, за да останат цели. Излейте сместа в подготвената форма за кекс. Печете в загрята фурна до златисто или за около 45-50 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай