За тестото: 

Оставете маслото на стайна температура. Смесете го с брашното и втрийте добре с пръсти до получаване на едри маслени трохи. Смесете захарта с яйцето. Добавете ги към трохите и омесете тесто. Ако се наложи добавете малко вода или прясно мляко, за да стане консистенцията не толкова гъста. Оставете тестото в хладилник за около час преди да го разточите. 

Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Поставете го в предварително подготвена форма за тарт. Върнете го в хладилника да се охлади. 

За пълнежа: 

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете бадемите и разтопеното масло. Накрая добавете и брашното с бакпулвера. Разбийте. Сложете част от пълнежа върху тестото. Подредете част от нарязаните на слайсове круши. След това добавете още пълнеж и завършете със слой нарязани круши. 

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист цвят на тестото. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

12 вкусни рецепти за тарт