Меню

Брауни с тъмна бира, черен и бял шоколад

20 ноември 2021 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
125 г брашно
65 г какао на прах
¼ чаена лъжица сол
225 г черен шоколад, натрошен 
125 г шоколадови капки от бял шоколад 
6 супени лъжици масло на стайна температура
200 г захар 
4 яйца на стайна температура 
300 мл тъмна бира на стайна температура без пяна 
60 г нарязани орехи 
175 г шоколадови капки от черен шоколад 
1 супена лъжица пудра захар
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Поставете решетката на фурната в средата. Загрейте на 180 градуса. Намажете квадратна или правоъгълна форма за печене с мазнина. Постелете с хартия.

Пресейте брашното, какаото, солта в купа. На водна баня разтопете тъмния шоколад, белите шоколадови капки и маслото, като разбърквате постоянно. Не позволявайте да забълбука. Свалете от огъня, когато започне да наближава точката на завиране. Доразбъркайте извън огъня, докато шоколадът се разтопи изцяло и се смеси с маслото напълно.

В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес за около 3 минути. Бавно излейте шоколадовата смес към яйцата и захарта на тънка струя. Разбивайте, докато се смесят напълно. Започнете да добавяте брашнената смес на части, като не спирате да разбивате, докато се смесят. Добавете бирата на тънка струя. Разбивайте с миксера. Добавете орехите. Разбъркайте с лъжица.

Излейте тестото в подготвената тава за печене. Поръсете отгоре с тъмните шоколадови капки. Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато краищата на сладкиша започнат да изсъхват. Охладете на стайна температура до пълно изстиване. Поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Вижте още>:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай