Меню

Коблер с къпини

27 февруари 2022 | 05:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша брашно
1 и ½ чаши захар
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаена лъжица сол
6 супени лъжици студено масло 
¼ чаена лъжица вряща вода
2 супени лъжици царевично нишесте 
¼ чаша студена вода
1 супена лъжица лимонов сок 
4 чаши пресни къпини
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с алуминиево фолио. В голяма купа смесете брашното, половин чаша захар, бакпулвера и солта. Разбъркайте с телена бъркалка. Нарежете маслото на кубчета и добавете към сместа. Трябва да се получат едри груби трохи. Добавете ¼ чаша гореща вода и разбърквайте, докато сместа се намокри добре.

В отделна купа разтворете нишестето в студената вода. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша захар, лимоновия сок и къпините. Разбъркайте. Прехвърлете в дълбок тиган и оставете да заври, като разбърквате често. Добавете сухите съставки в тигана лъжица по лъжица, като разбърквате.

Прехвърлете тестото в подготвената тава. Печете в загрятата фурна за около 25-30 минути или до златистокафяво.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай