Меню

Картофи с масло и магданоз

10 юли 2022 | 11:07 | Михаела Лазарова
4 от 6 гласа
Добави в любими
2,200 кг пресни или стари картофи
1-2 ч. л. морска сол за варене на картофите 
1 дафинов лист – по желание
150 г масло
1 връзка магданоз, ситно нарязан 
сол, черен пипер на вкус
35 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и нарязват като за салата. Слагат се в тенджера и се покриват с вода, към която се добавя дафинов лист и 1-2 ч. л. сол. Когато са сварени се отцеждат и се слагат в дълбока купа. Към тях добавете маслото още докато са топли, за да се разтопи. Разбъркайте, добавете наситнения магданоз и ако е необходимо още масло, овкусете със сол, ако има нужда.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай