![2 чаши нарязани тиквички
2 яйца
1/3 чаша сметана
2 стръка пресен лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
1 чаша галета
¼ чаша настърган пармезан
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
1 стрък пресен розмарин
150 г натрошено сирене фета
2-3 големи домата, тънко нарязани](/media/files/resized/article/654x358/703/b895bfa4a71ee31367ea39580a83d703-1bf5c97810d180ba5614b19fda1186b0.jpg)
60 мин
-
Порции: 6
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете леко с мазнина правоъгълна тава за печене. Подгответе зеленчуците и ги нарежете. В голяма купа разбийте яйцата със сметаната. Смесете тиквичките, половината от лука, чушката и галетата. Добавете пармезана и разбъркайте. Прехвърлете ги в подготвената тава. Залейте с яйцата и сметаната.
Поставете стръка розмарин в средата, като притиснете леко. Така при печенето ще пусне аромат и ще овкуси ястието. Покрийте с фета сирене. Подредете нарязаните на колелца домати. Отгоре поръсете с останалия лук. Поръсете с малко сол и черен пипер.
Печете за около 45 минути или до златиста коричка. Преди сервиране отстранете розмарина.
Снимка: iStock
Вижте още: