![2 чаши сварена леща
250 г козе или фета сирене
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
1 шепа счукани орехи
1-2 червени чушки
За дресинга:
¼ ч.ч. ябълков оцет
1 супена лъжица дижонска горчица
½ супена лъжица мед или кленов сироп
6 супени лъжици зехтин
1 стрита скилидка чесън](/media/files/resized/article/654x358/f60/ac8ae7e5436e4ab0774130ac91112f60-2e6997228a842a0168990b7c2c1c5869.jpg)
25 мин
-
Порции: 3-4
Сварете лещата и когато омекне я прецедете и изплакнете в гевгир. Сложете я в купа. Добавете към нея нарязания лук, чушките, орехите, натрошеното сирене. Комбинирайте добре съставките за дресинга - оцета, чесъна, дижонската горчица, зехтина и меда. Овкусете салата и ако е необходимо добавете сол. Сервирайте.
Снимка: istock