![1 кг агнешки котлети
За марината за месо:
1/2 глава нарязан лук
2 стрити скилидки чесън
пресен розмарин на вкус
пресен градински чай, на вкус
настъргана лимонова кора на вкус
сокът на ½ лимон
около 1 чаена лъжичка смесен смлян пипер – червен, зелен, бял, черен
струйка зехтин екстра върджин](/media/files/resized/article/654x358/ad6/55cafb8be188a071e304c16d15b18ad6-d66d100a78ccaf1a4dac0df4a5bf1f52.jpg)
100 мин
-
Порции: 3
Нарежете на ситно лука, чесъна и билките. Добавете към тях лимоновата кора и сока, подправете с пипера. Сложете месото в подходящ съд и го овкусете от всички страни с марината. Покрийте и сложете в хладилник за поне 1 час. След това в добре загрят тиган с малко мазнина изпечете котлети. Ще им трябват около 4-5 минути за всяка страна. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: istock