Меню

Салата с тортелини и дресинг

24 юни 2023 | 06:06 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
500-600 г тортелини с месо
250 г моцарела
50 г маслини без костилка
1 червена сладка чушка
1 малка глава червен лук или няколко стръка зелен
няколко свежи листа босилек
За дресинга:
2/3 ч.ч. зехтин
1/3 ч.ч. бял винен оцет
2 с.л. сушени домати в зехтин – нарязани
1/4 ч.ч. настърган пармезан
20 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете тортелините според указанията на опаковката. Отцедете, изплакнете със студена вода. Сложете ги в дълбока купа и ги разбъркайте с две супени лъжици зехтин. Към тях добавете нарязаните домати, лук, босилек, моцарелата и маслините. Комбинирайте добре съставките за дресинга, овкусете салатата, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай