Меню

Лятна супа гаспачо с диня

12 юли 2023 | 05:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 чаши диня на кубчета без семки
2 големи розови домата, ситно нарязани 
1 голяма червена чушка, без семки и ситно нарязана 
1 краставица, обелена и нарязана 
2 супени лъжици лук шалот, ситно нарязан 
2 супени лъжици лимонов сок 
2 супени лъжици ябълков оцет 
1 и ½ чаени лъжици сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
2 супени лъжици фета сирене на кубчета
2 супени лъжици босилек
80 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете нарязаните на ситно диня, домати, чушка, краставица, шалот, лимонов сок, оцет, сол и пипер в блендер. Пасирайте до гладка смес. Прехвърлете в купа и сложете в хладилника за поне 1 час да се охлади добре.

Сервирайте гаспачото, овкусено с пресен босилек и кубчета фета. Разпределете в купички.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай