![6 големи картофа
сос Маринара за намазване
50 г колбас по ваш избор
100 г настъргана моцарела
зехтин екстра върджин за поръсване
сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/2d1/1c1888abd9a0ccd2d80f9946465552d1-b13dd504ea3156983760630075331b0e.jpg)
70 мин
-
Порции: 2-3
Сварете картофите цели. Когато вече са добре омекнали, но не и разпаднали се във водата, можете да ги прецедите и да ги прехвърлите в тава върху хартия за печене. С дъното на чаша леко притиснете всеки картоф, колкото да се разпука, но не и да се разпада. Намажете намачканите картофи с малко зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги да се запекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. След това върху всеки картоф сложете малко от соса. Върху соса се добавя настъргана моцарела и колбаса. Запечете за още няколко минути, докато моцарелата се разтопи и сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още: