Меню

Минипици с картофи

15 август 2023 | 05:12 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
6 големи картофа
сос Маринара за намазване
50 г колбас по ваш избор
100 г настъргана моцарела
зехтин екстра върджин за поръсване
сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите цели. Когато вече са добре омекнали, но не и разпаднали се във водата, можете да ги прецедите и да ги прехвърлите в тава върху хартия за печене. С дъното на чаша леко притиснете всеки картоф, колкото да се разпука, но не и да се разпада. Намажете намачканите картофи с малко зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Сложете ги да се запекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. След това върху всеки картоф сложете малко от соса. Върху соса се добавя настъргана моцарела и колбаса. Запечете за още няколко минути, докато моцарелата се разтопи и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай