![500 г телешка кайма
500 г доматен сок
2 картофа, обелени и нарязани
2 моркова, нарязани
1 глава лук, ситно нарязан
300 г грах от консерва, отцеден
200 г царевица от консерва, отцедена
1 супена лъжица пресен настърган джинджифил
Сол и черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/3df/91000724ed2e1ed507f15c3115d853df-ebea4eae40886b46cfe2ccdad7f4192d.jpg)
70 мин
-
Порции: 4
В дълбока тенджера с малко мазнина задушете телешката кайма с постоянно разбъркване, докато покафенее и започне да се разделя. Отцедете отделената мазнина. Добавете доматения сок. Разбъркайте за 1-2 минути. След това добавете картофите, морковите и лука. Накрая прибавете граха и царевицата. Разбъркайте добре.
Намалете котлона на слаб огън, покрийте с капак и оставете да къкри за поне един час. Овкусете със сол и пипер. Разбърквайте от време на време. Сервирайте супата гореща.
Снимка: iStock
Вижте още: