Меню

Ароматна яхния от леща

29 септември 2023 | 10:02 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
500 г леща
1 литър доматен сос
зехтин/олио на вкус
1 морков
1 стрък селъри
½ глава жълт лук
1 скилидка чесън
3 броя дафинови листа – свежи или сухи
1 стръкче пресен розмарин 
2 свежи листа градински чай
сол, черен пипер на вкус
около 1 ч.ч. или малко повече вода
1 ч. 20 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука, морковите и селърито на ситно. Загрейте в тенджера мазнината и добавете зеленчуците. Когато поомекнат може да добавите лещата, листата билки, доматите и вода. Гответе около 45-60 минути. Когато лещата е готова може да премахнете листата билки и да овкусите със сол и черен пипер.

Снимка: iStock

Вижте още:

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай