![500 г леща
1 литър доматен сос
зехтин/олио на вкус
1 морков
1 стрък селъри
½ глава жълт лук
1 скилидка чесън
3 броя дафинови листа – свежи или сухи
1 стръкче пресен розмарин
2 свежи листа градински чай
сол, черен пипер на вкус
около 1 ч.ч. или малко повече вода](/media/files/resized/article/654x358/fe9/1a764d7bba11ec8f012d882c41904fe9-4b61f92a560dbaacbffc9c27684bfaf0.jpg)
1 ч. 20 мин.
-
Порции: 4-5
Нарежете лука, морковите и селърито на ситно. Загрейте в тенджера мазнината и добавете зеленчуците. Когато поомекнат може да добавите лещата, листата билки, доматите и вода. Гответе около 45-60 минути. Когато лещата е готова може да премахнете листата билки и да овкусите със сол и черен пипер.
Снимка: iStock
Вижте още: