Меню

Свински котлети с шалот и ябълки

13 октомври 2023 | 06:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Свински котлети с шалот и ябълки
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте маслото в голям тиган на средна към висока температура.
  2. В купа овкусете месото с подправките, като оваляте добре и разнесете с пръсти.
  3. Сложете котлетите в тигана, след като се е загрял добре.
  4. Оставете по няколко минути от всяка страна или докато покафенее.
  5. Извадете котлетите и ги сложете в чиния настрана. 
  6. Намалете котлона на по-слабо.
  7. Добавете лука и гответе с разбъркване, докато стане полупрозрачен или до 7-8 минути.
  8. Добавете мащерката, нарязаните ябълки, още малко сол и пипер.
  9. Разбърквайте няколко минути.
  10. Върнете котлетите обратно в тигана.
  11. Залейте с виното. 
  12. Оставете да се готви така за около 10 минути, докато месото омекне и поеме всички сокове. Свалете от котлона, разпределете в 4 чинии и сервирайте.
  13. Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай