IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Мариновани пилешки гърди на тиган
28 декември 2023 | 07:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
180 мин.
Порции: 3
Продукти
1 кг пилешки гърди без кожа
няколко черни маслини без костилките
2 супени лъжици каперси
магданоз на вкус
За маринатата:
350 г кисело мляко
5 с.л. зехтин
сокът на 1 лимон
настъргана кора на 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
1 и 1/2 супена лъжица пушен червен пипер
сух риган на вкус
Приготвяне
В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата.
Сложете месото в купа или друг подходящ съд и го залейте с маринатата.
По желание може да нарежете пилешките гърди на по-тънки парчета или леко да ги начукате с чук за месо.
Разбъркайте добре, за да се овкуси от всички страни.
Покрийте съда с месото и поставете в хладилник за поне 2 часа, за да се овкуси хубаво.
Загрейте тиган с няколко капки зехтин и добавете месото, както и маринатата, ако е останала такава.
Гответе го от двете страни до пълна готовност.
Може да ползвате и капак на тигана.
За финал поръсете с нарязани маслини, каперси и магданоз.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Пиле с ориз в един тиган
Пилешко филе с пармезан на фурна
Печено пилешко филе с хрупкава коричка
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пиле
Коментирай
Последни
Четени
4 зодии, за които май ще е фантастичен
10 хитрости за заличаване на стрии
Женски хороскоп за май
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Плодове, които можете да ядете, ако имате диабет
ЦСКА разпердушини "Левски" за втори път в рамките на 20 дни
"Жирона" изпревари "Барса" след успех над "Лас Палмас"
Торнадо връхлетя китайския град Гуанджоу
Циципас се сгромоляса още на старта в Мадрид срещу Монтейро
Масло от жожоба – как може да подобри състоянието на косата ви?
ЦСКА-София би Левски с 3:1 и го отдалечи от Европа
София Буш призна, че има връзка с жена
Новият треньор на волейболистите идва в понеделник
Креатин – защо да го пиете и за какво ви е нужна тази добавка?
Ужасяващ момент – Ан Хатауей била принудена да целува 10 мъже заради роля
Каква е съдбата на „първия и най-голям“ фестивал за възрастни в Южна Корея?
10 храни, богати на витамин К, препоръчани от диетолози
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории