Продукти за 2 порции:
1 салатка (или марулка)
около 50 г пармезан (или кашкавал)
около 100 г пилешко бяло месо
3-4 бейби доматчета или 1 домат
крутони около 50 г (или 1 филийка хляб)
1-2 ч. л. горчица
зехтин
лимонов сок или балсамов оцет
сол на вкус

Приготвяне:
Почистете салатката и нарежете на едро. Разпределете в двете чинии.
Запечете за получаването на приятен цвят от двете страни на скара или в нагорещен тефлонов тиган пилето, нарязано на малки филенца. Поставете върху зелената салата. Разпределете доматите по равно, както и настъргания на едро пармезан и крутоните. Подправете с горчицата, зехтина, лимона и солта.
Добър апетит!

* * *

Празнична салата “Самотен остров”