За дома

Практични идеи за уютна баня

20.11.2011г. / 12 20ч.
Аз жената
Практични идеи за уютна баня

Банята е мястото от дома, където се подготвяме за предизвикателствата на деня, релаксираме след работа или пък се наслаждаваме на приятни моменти с любимия човек. За това е важно банята да е уютна и умно подредена. Как да създадем красота и хармония в банята:

Окаченият таван е модерен и може да ви помогне в решаването на два естетически проблема – неравна линия на горните плочки по стените и прикриване на прозаичния таван, замазан с латекс. Освен това дава възможност за игра със светлината – поставете различни видове лампи, за приятна атмосфера и ефектен вид на банята.

Хавлиите и кърпите трябва да са достатъчно, съчетани по цвят и материя и добре ароматизирани. На фона на стъклото и керамиката, които са характерни за банята, текстилът омекотява и създава усещане за уют.

Ако искате да добавите цвят, без да събаряте всички плочки или да пребоядисвате – заложете на цветни аксесоари и декоративни елементи. Съобразете както материалите, така и украсата.

Твърде голямата баня е проблем, който рядко се среща, но ако той стои пред вас, заложете на саксийно цвете, малка дървена пейка или пък практичен шкаф. Важно е всичко да е от материал, който няма да се повреди от влагата и пръските вода.

Вече споменахме идеята за растение в банята. Изберете цвете, което се чувства добре на тъмно, влажно място и издържа на бърза смяна на температурата.

Килимче – ако душкабината ви е добре изолирана, възползвайте се от това да стъпвате на топло и меко килимче, вместо на студените плочи.

Свещи – разбира се, ще ги палите при по-специални случаи – но е добре да са предварително подготвени.

Сложете огледалото в рамка – доста ще промени обстановката. С това ще се съгласят всички, които се дразнят от започналите да се лющят ръбове, които всяка сутрин гледат, докато си мият зъбите.

Музика в банята – това вече е изненада, нали? Не е нужна много инженерна мисъл, за да прекарате музика от компютъра, телевизора или музикалната уредба в банята. И е доста по-добре от това да надуеш музиката в хола и да се излегнеш във ваната.

Все пак когато искате да направите банята по-уютна и да се погрижите за аксесоарите, първо трябва да сте убедени в това, че тя не се нуждае от по-сериозен ремонт. Няма смисъл да инвестирате в интериор, знаейки че скоро ще трябва да правите сериозен ремонт. За това първо полезното (ремонтът) и после приятното (декорацията и обзавеждането)

До края на месец ноември можете да се погрижите за своята баня с промоцията на Vidima.

Онлайн можете да откриете най-подходящата за своята баня комбинация от WC комплект, мивка и смесител за умивалник, смесител за вана/душ или душ и душов комплект.

При покупка на пълния комплект от 5 продукта, Vidima веднага Ви връща 100 лв. от сметката.

Коментирай
Свободно време