За дома

7 пролетни идеи за дома, секса и градината

Какво да направим по случай Първа пролет

20.03.2013г. / 12 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Laura

Снимка: Laura

Днес, 20 март, е денят на пролетното равноденствие, затова си честитим първия ден на пролетта. Няма време за планиране, така че направо действаме – вижте 7 идеи, които може да реализирате в следващите няколко дни, ако искате да сте в синхрон с природната енергия.

Посадете цвете

Посадете си цветя, които след месец ще ви радват с красотата си. Сложете в една саксия и подправки за кухнята – така винаги ще са ви под ръка. Посадете в трета саксия няколко глави стар лук и чесън – скоро от тях ще покарат пресни зелени стъбълца.

Закачете мартеница на напъпило дърво

Дори ако сте ги свалили преди дни, мартениците ви със сигурност се мотаят още някъде у дома. Вземете ги и ги закачете на напъпилото дърво или храст пред дома ви или в парка.

Секс за бебе

Според едно изследване количеството и подвижността на сперматозоидите достигат максимума си в края на зимата и началото на пролетта. Счита се, че температурата на околната среда влияе върху мъжката фертилност.

Свързани статии

Прегръдка и целувка

Като на всеки празник да си кажем „Честита пролет!“, да се прегърнем и целунем! Надяваме се пролетното време да ни вдъхнови за повече радост и весели моменти.

С шарено шалче

Извадете от гардероба нещо пролетно – ярка риза, по-тънка блуза, памучен шал – разкрасете се пролетно. Зазимете най-дебелите зимни дрехи и пригответе леките рокли и обувки – скоро ще стане време и за тях.


Снимка: Reuters

Пролетни чаши за кафе

Време е за чашите с цъфнали цветя по тях – с тях сутрешният чай или кафе ще бъдат още по-сладки.

Планирайте пролетно почистване

Има 39 дни до Великден – планирайте пролетното почистване отсега и действайте поетапно, за да обхванете всяко кътче, шкаф и рафт в дома ви. Сменете пердетата и покривките за леглата с пролетно-летните. Постелете ярките покривки за маси и възглавници. Ето че пролетта сама влезе в дома ви.

Коментирай